Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Tätning skorsten

Har du problem med en otät skorsten?

En rökkanal som inte är ordentligt tät ger en sämre funktion i kanalen och dessutom kan det leda till enorma risker. Med dåligt tätade skorstenar ökar bland annat hälsorisken – rökgaser kan sippra ut genom otätheterna och sprida sig in i bostaden eller vindsutrymmen, vilket kan vara väldigt skadligt. Dessutom ökar brandrisken. Vid en soteld så sprider sig elden snabbt genom springor och otätheter vilket gör att branden blir svårare att släcka, snabbare växer och snabbare når boytor.

En dåligt tätad skorsten kan med andra ord inte hantera en soteld lika bra som en välfungerande skorsten kan. Tätning av skorsten bör därför vara prioriterat för den som använder en kamin eller öppen spis.

Genom oss kan du få offerter på vad det kostar att täta skorsten och metoden anpassas efter den typ av eldstad du har för att ge bästa tänkbara skorstenstätning.

Vad innebär en tät skorsten?

En tät skorsten är mycket viktigt för att du på ett effektivt och säkert sätt ska kunna leda ut rök ur huset när du eldar. Om du ska installera en kamin i huset så är en tät skorsten en förutsättning för att du ska kunna påbörja ditt arbete. Sotaren underkänner eller godkänner din skorsten efter att ha kontrollerat att skorstenen och rökkanalerna är täta.

Hur tätar man rökkanalerna? 

Det här är ett jobb som är möjligt att göra själv, men som inte rekommenderas om du inte har rätt kunskaper. Investera istället i din egen säkerhet och se till att låta en professionell sotare göra jobbet.

Beroende på vad problemet är så använder sig sotaren av olika metoder för att täta kanalerna, exempelvis genom så kallad glidgjutning, som innebär att en tätningsmassa fäst längs hela skorstenens insida genom en gummikon som dras upp med ett rep. 

Skicka in din offert redan idag

Om du har problem med din skorsten eller behöver se till att få den godkänd för att installera en kamin i huset, så kan du använda vår kostnadsfria offertförfrågningstjänst här på sidan, för att hitta professionella och prisvärda sotare som kan täta skorstenen.

Ta några minuter åt att fylla i formuläret så återkommer snart upp till fem olika firmor med sina offerter till dig.

Våra senaste förfrågningar

simone bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

sotning av vedkammin

Viktoria bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Hej, vill veta om det finns tillgängliga sotare i Kalix som kan utföra årlig rutinsotning hos oss, vi har en vedkamin och en pelletskamin där skorsten behöver sotas. Vill ha prisförslag i så fall. Vi har utfört sotning och brandbesiktnig juni 2021.
mvh Viktoria

Mattias bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Vi har en vedeldad köksspis som är kopplad till en kanal som inte fungerar. Kan vara en sten som fallit in eller något annat. Vi skulle gärna få liv i denna så en första kontroll av vad som kan vara problemet och sen ev. åtgärd.

Anna bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Hej 26/1 installeras vår kamin och den behöver prövas innan användning. Har ni möjlighet till detta?
Mvh Anna

Andras bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Jag behöver översyn på mina skorsten, då de inte har gått genom besiktningen.

Stellan bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Godkänna skorsteän

Niklas bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Ska eventuellt köpa hus med en kakelugn som inte går att elda i, en öppen spis som har eldningsförbud pga att det eventuellt finns bjälklag som ligger för nära murstocken och jag undrar vad det kan kosta att se vad som behöver göras för att…

Christer bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Tätning mellan kanaler skorsten fyra meter hög två kanaler.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.