Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Tätning skorsten

Har du problem med en otät skorsten?

En rökkanal som inte är ordentligt tät ger en sämre funktion i kanalen och dessutom kan det leda till enorma risker. Med dåligt tätade skorstenar ökar bland annat hälsorisken – rökgaser kan sippra ut genom otätheterna och sprida sig in i bostaden eller vindsutrymmen, vilket kan vara väldigt skadligt. Dessutom ökar brandrisken. Vid en soteld så sprider sig elden snabbt genom springor och otätheter vilket gör att branden blir svårare att släcka, snabbare växer och snabbare når boytor.

En dåligt tätad skorsten kan med andra ord inte hantera en soteld lika bra som en välfungerande skorsten kan. Tätning av skorsten bör därför vara prioriterat för den som använder en kamin eller öppen spis.

Genom oss kan du få offerter på vad det kostar att täta skorsten och metoden anpassas efter den typ av eldstad du har för att ge bästa tänkbara skorstenstätning.

Vad innebär en tät skorsten?

En tät skorsten är mycket viktigt för att du på ett effektivt och säkert sätt ska kunna leda ut rök ur huset när du eldar. Om du ska installera en kamin i huset så är en tät skorsten en förutsättning för att du ska kunna påbörja ditt arbete. Sotaren underkänner eller godkänner din skorsten efter att ha kontrollerat att skorstenen och rökkanalerna är täta.

Hur tätar man rökkanalerna? 

Det här är ett jobb som är möjligt att göra själv, men som inte rekommenderas om du inte har rätt kunskaper. Investera istället i din egen säkerhet och se till att låta en professionell sotare göra jobbet.

Beroende på vad problemet är så använder sig sotaren av olika metoder för att täta kanalerna, exempelvis genom så kallad glidgjutning, som innebär att en tätningsmassa fäst längs hela skorstenens insida genom en gummikon som dras upp med ett rep. 

Skicka in din offert redan idag

Om du har problem med din skorsten eller behöver se till att få den godkänd för att installera en kamin i huset, så kan du använda vår kostnadsfria offertförfrågningstjänst här på sidan, för att hitta professionella och prisvärda sotare som kan täta skorstenen.

Ta några minuter åt att fylla i formuläret så återkommer snart upp till fem olika firmor med sina offerter till dig.

Våra senaste förfrågningar

Lina bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Besiktning av skorsten på hus jag ska köpa. Vet ej när skorstenen senast använts. I nuläget finns en spis men vill gärna se om det är möjligt att öppna upp för en kamin. Huset är byggt 1920.

Eva bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Renovera skorstenen. Murning

Anna bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Hej!


Vi har i våras flyttat in ett ett hus från 1965 och håller nu på att bekanta oss med husets alla system. Hade en sotare och brandskyddskontrollant här i början av sommar som bland annat bekräftade att vi har några skorstengångar som nu inte används…

Daniel bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Jag vill ta upp ett hål på andra sidan murstocken och sätta igen det gamla

Mvh Daniel Grut

Jens bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Vi behöver mura om vår skortsten som faller isär.

dilsa bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Hej, vi har en kamin och en öppenspis och behvöer hjälp med sotning.

malin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Behöver hjälp med sotning av Vedeldad panna kopplad till ackumulatortank samt en eldstad och en vedspis i Lumsheden

Hanna bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Hej! Vi har en gammal skorsten i vår sommarstuga, och den läcker. Det läcker rök upp till vår vind. Vi har inte använt skorstenen på 12 år ungefär sedan att vi hittade läckan. Vi själva kan ingenting om skorstenar och skulle vilja få en offert…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.