Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Sota skorsten

Behöver du hjälp av en sotare?

Om du eldar och har en skorsten måste du emellanåt låta en sotare sota din skorsten. Om du inte sotar och har sot kvar i din skorsten kan det börja brinna i skorstenen, vilket kan vara farligt. Så kallad soteld uppstår oftare än du kanske tror och när olyckan är framme går det undan. Efter ett par minuter är temperaturen upp på över 1000 grader när sot och annan brännbar beläggning brinner.

Enligt lagen om skydd mot olyckor är det okej att som fastighetsägare själv utföra sotning så länge det görs på ett säkert sätt ur brandskyddssynpunkt. Det är kanske inte en kunskap som så många sitter inne på och dessutom saknas ofta rätt utrustning för att sota skorstenar.

Genom oss kan du få offerter från professionella skorstenssotare som kan sota och/eller besiktiga din skorsten.

Hur ofta bör jag sota skorstenen?

Skorstenen hjälper bland annat till med att föra ut farliga gaser och fukt ur ditt hus, genom kanaler som är kopplade till kök, badrum, med mera. När du eldar bildas sot och obrända rester som kan börja brinna igen. Att bränder uppstår till följd av detta är tyvärr inte helt ovanligt och det är därför mycket viktigt att regelbundet sota skorstenen. 

Använder du kamin, kakelugn eller liknande regelbundet så bör du sota din skorsten åtminstone en gång per år och om du eldar mer sällan räcker det att sota skorstenen vartannat eller vart tredje år.

Om det var längesedan du lät sota skorstenen så är det definitivt läge att boka en tid med en sotare idag. Då kan du också passa på att se över så att allt med din skorsten fungerar som det ska samt rådfråga om hur ofta du behöver se till att få skorstenen sotad framöver, baserat på ditt användningsmönster.

Vi hjälper dig att hitta prisvärda sotare

Om det var ett tag sedan du sotade skorstenen är det hög tid att ta tag i det. I vårt kontaktformulär kan du välja när du önskar få det gjort. När du skickar in din förfrågan blir du snart kontaktad med offerter från flera skorstensentreprenörer som kan hjälpa dig med att sota din skorsten.

Skjut det inte på framtiden om det var längesedan du sotade skorstenen, utan skicka in din kostnadsfria offertförfrågan redan idag!

Våra senaste förfrågningar

Frans bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Har ett fritidshus Färjan 71 i by kyrkby där jag har en öppen spis och en kamin. Kanalerna mellan är otät och behöver täta om i båda kanalerna.

Martina bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Montera skorstensskydd

Alexander bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

We have proOur chimney has been causing problems for a long time. It doesn't pull off properly and the apartment fills up with smoke every time it's fired up

Nils bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Vi på Brf Avenboken behöver renovera 23 skorstenar. Det handlar om omfogning, filtning, montering av arbetsplatå kring skorstenarna och trapptorn på gården med förbindelse till taket. Skicka gärna offert till min mejladress!

Mvh
Nils

Kristin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Sota våra tre skorstenar och bedöma om det finns behov av uppfräschning av skorstenarna.
Gäller hus Killebacksgatan 8 i Skillinge.

Rune bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Sotning av fritidshus med två skorstenar

Dan Jörgen bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

Hjälp att installera en braskaminkamin. Till befintlig godkänd rökgång och det finns även rökrör. Eventuellt behöver det kompletteras.

Marek bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten

skorsten sotning
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.