Renovera, Reparera & Laga skorsten

Behöver du hjälp med att renovera, reparera och laga din skorsten?

Det blir allt populärare att rusta upp gamla skorstenar i våra hus. Att ha fungerande kaminer eller öppna spisar är trendigt och värdefullt – det skapar både mysig stämning och kan hålla nere uppvärmningskostnaderna.

Många gamla skorstenar är i behov av renovering eller reparationer för att fungera. Att laga en skorsten är inget man bör ge sig på själv, det ska utföras av en expert på området. Det finns en hel del faror när det kommer till att renovera skorsten eller reparera skorsten. Det är viktigt att ventilationsvägar och rökkanaler fungerar som de ska samt att skorstenen håller tätt och har rätt drag, annars kan röken sprida sig på fel sätt vilket kan vara farligt.

En renoverad skorsten är en klok investering. För att komma i kontakt med sotare eller hantverkare samt att få en som är expert på att laga, reparera eller renovera skorstenar kan du skicka en offertförfrågan och få ett kostnadsförslag från proffs på skorstensarbeten.

Hur går en skorstensreparation till?

Skorstenens uppgift är att se till att rökgaser, fukt och os leds ut ur huset. Den består ofta av flera olika kanaler som alla har sina särskilda användningsområden. Om skorstenen inte fungerar optimalt kan det få stora negativa konsekvenser, och därför bör skorstenen regelbundet ses över, sotas och repareras om några skador dyker upp.

Reparation av skorstenen kan vara mer eller mindre omfattande, beroende på vad det är som är fel. Det kan handla om att någon eller flera av rökkanalerna har blivit skadade eller att skorstenens behöver fogas eller muras om. 

Oavsett vad du har för problem med din skorsten så är det viktigt att du söker upp professionella reparatörer som har rätt fackkunskaper, istället för att ge dig på att fixa problemet själv.

Ta in offerter 

Det är enkelt att efterfråga offerter från flera skorstensentreprenörer direkt genom vår sida. Fyll bara i formuläret där du beskriver vad du behöver hjälp med och när, så kommer upp till fem professionella att kontakta dig med sina offerter.

Sedan är det bara för dig att välja den som kan erbjuda dig rätt hjälp till bäst pris och låta din skorsten repareras!

Våra senaste förfrågningar

 • Andreas bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Behöver mura några lösa stenar kring slutröret samt att sätta tillbaka detta. Bor i lägenhet.
 • Kerstin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Besiktning av eldstäder i fritidshus. Järnspis och kakelugn med skorsten. Ny ägare till fastighet Nedre Backa 1:4.
 • Elin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Besiktning efter installation av kamin.
 • Erika bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  kontrollera braskamin
 • Pia bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Vi har en gammel Torp, hvor spisen ryger veldigt mycket. Vi vil gerne have skorstenen renset og fejet så hurtigt som muligt. Vi vil også gerne have sat et låk/ tag ovenpå skorstenen, så det ikke regner ned i skorstenen.
  Vi er i torpen i dag,...
 • Anna bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Provtryckning och sotning för att få våran öppna spis godkänd och ventilationskoll.
 • Andreas bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Montage av skorstenshuv.
 • Magne bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  Sotning av skorsten, 2 st

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.