Mura skorsten

Behöver du hjälp med murning av skorsten?

Många hus är utrustade med dåliga eller bristande skorstenar. En skorsten har helt enkelt en begränsad livstid då den utsätts för mycket stryk med värme, blåst och allmänt oväder. Framförallt på äldre hus är det viktigt att se över sin skorsten, då en dålig skorsten kan vara direkt farlig att använda. Om man har en dålig skorsten behöver det inte betyda att man måste skaffa en ny. Ibland behöver man bara mura om skorstenen.

Att mura en skorsten blir oftast billigare än att skaffa en helt ny och genom att mura om skorstenen förlängs livslängden väsentligt. Om du söker efter en murare för skorsten så har du kommit rätt. Genom oss kan du få kostnadsförslag från olika murare som kan fixa din skorsten. Vi förmedlar bara professionella murare som gör fackmannamässiga jobb.

Det kan vara klokt att anlita en murare för skorstensjobb eftersom det kan vara farligt att ge sig på sådana arbeten själv.

Hur går det till att mura en skorsten?

Om vi pratar om att mura om en redan befintlig skorsten, så är det ett vanligt sätt att renovera och förlänga livslängden på skorstenen. Det första man gör är att besikta skorstenen och se vad som behöver bytas ut, exempelvis om fogar släppt eller om allt eller delar av murbruket behöver bytas ut helt.

Det handlar också om att välja rätt murbruk, som är av samma sort som den befintliga. Vanligt är att skorstenar är murade med massivtegel, som klarar frost bra.

Att mura om en skorsten kräver en hel del kunskap samt en del regler som måste följas, så är du lekman på området så bör du anlita en professionell yrkesperson för att utföra murningen.

Vad kostar det att mura om skorstenen?

Kostnaden för att mura om en skorsten beror dels på olika grundpriser hos olika utförare, men också på vilket material det handlar om, samt om du redan har materialet i din ägo eller om utföraren av murningen ska ordna det. Mängden material och tidsåtgång är andra faktorer som vägs in i priset.

För att få det allra bästa priset kan du med fördel använda vår offertförfrågningstjänst, där du tar in offerter från upp till fem olika företag samtidigt. Kom också ihåg att murning av skorsten ger dig rätt till ROT-avdrag (upp till 30 %) på arbetskostnaden.

Våra senaste förfrågningar

 • Johan bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Vill veta möjligheter med befintlig skorsten, 2 pipor. Öppna spisen är en koloss som vi vill antingen göra om för anslutning till till braskamin och vedspis, eller riva hela skorstenen.
 • Peter bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Rensa/sota imkanal kök..
  Kan vara skat bo, då självdraget är obefintligt.
 • Ulf bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Renovering av skorsten
 • kerstin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  ska installera en kamin och behöver hjälp med det. i ett fritidshus.
 • Moa bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Sotning av skorsten och två vedspisar
 • Ulla bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  Kostnad för sotning fritidshus med året runt standard där eldstaden företrädesvis används i trivselsyfte
 • Madeleine bad om offert för Bygg & hantverkare - Murare
  Mura en grund till en skorsten plus mura upp en ny skorsten
 • Fredrik bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har fått ett fågelbo i min skorsten, ganska långt ner och får inte upp det själv.
  Så behöver röja rent i skorstenen.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.