Mura skorsten

Behöver du hjälp med murning av skorsten?

Många hus är utrustade med dåliga eller bristande skorstenar. En skorsten har helt enkelt en begränsad livstid då den utsätts för mycket stryk med värme, blåst och allmänt oväder. Framförallt på äldre hus är det viktigt att se över sin skorsten, då en dålig skorsten kan vara direkt farlig att använda. Om man har en dålig skorsten behöver det inte betyda att man måste skaffa en ny. Ibland behöver man bara mura om skorstenen.

Att mura en skorsten blir oftast billigare än att skaffa en helt ny och genom att mura om skorstenen förlängs livslängden väsentligt. Om du söker efter en murare för skorsten så har du kommit rätt. Genom oss kan du få kostnadsförslag från olika murare som kan fixa din skorsten. Vi förmedlar bara professionella murare som gör fackmannamässiga jobb.

Det kan vara klokt att anlita en murare för skorstensjobb eftersom det kan vara farligt att ge sig på sådana arbeten själv.

Hur går det till att mura en skorsten?

Om vi pratar om att mura om en redan befintlig skorsten, så är det ett vanligt sätt att renovera och förlänga livslängden på skorstenen. Det första man gör är att besikta skorstenen och se vad som behöver bytas ut, exempelvis om fogar släppt eller om allt eller delar av murbruket behöver bytas ut helt.

Det handlar också om att välja rätt murbruk, som är av samma sort som den befintliga. Vanligt är att skorstenar är murade med massivtegel, som klarar frost bra.

Att mura om en skorsten kräver en hel del kunskap samt en del regler som måste följas, så är du lekman på området så bör du anlita en professionell yrkesperson för att utföra murningen.

Vad kostar det att mura om skorstenen?

Kostnaden för att mura om en skorsten beror dels på olika grundpriser hos olika utförare, men också på vilket material det handlar om, samt om du redan har materialet i din ägo eller om utföraren av murningen ska ordna det. Mängden material och tidsåtgång är andra faktorer som vägs in i priset.

För att få det allra bästa priset kan du med fördel använda vår offertförfrågningstjänst, där du tar in offerter från upp till fem olika företag samtidigt. Kom också ihåg att murning av skorsten ger dig rätt till ROT-avdrag (upp till 30 %) på arbetskostnaden.

Våra senaste förfrågningar

 • Håkan bad om offert för Hem & Trädgård
  Vi kommer lägga om vårt tak kommande veckor, till valsad plåt. När jag rev bort det gamla taket och inplåtningen av skorsten så var många stenar i första, och kanske även andra raden löst. Vi har många kanaler och en av dom till öppna spisen....
 • Cecilia bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Sotning av skorsten i fritidshus + kontrollera att vedspis och vedbastu är användbar
 • Anna bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Besiktiga en nyinstallerad kamin (contura) i ett nybygge.
 • Kenneth bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Min öppna spis röker in
 • Caroline bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  Sotning av skorsten. Radhus, 2 våningar (exkl källare, vind). Kassett ansluten för c:a 2 år sedan. Eldar i snitt var annan vecka under vinderhalvåret.
  Tidigare uppvärmning med olja, men det upphörde 2008 eller tidigare.
 • Sara bad om offert för Bygg & hantverkare - Murare
  Hej, vi har en skorsten på en utslänga som behöver lagas. Den är i tegel som har spruckit och i övre delen rasat samman. Skorstenen kontrollerades invändigt (trycktes) utan anmärkning för några år sedan, fungerar fortfarande. Det behövs arbete på nedre plåt, murning, ev. någon...
 • Karin bad om offert för Bygg & hantverkare - Bastu, pool & badtunna
  Egenkontrollplan för bastu i fritidshus
 • roger bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Putsa om skorsten lös betong läcker in i mellan tegel och puts

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.