Tätning skorsten

Har du problem med en otät skorsten?

En rökkanal som inte är ordentligt tät ger en sämre funktion i kanalen och dessutom kan det leda till enorma risker. Med dåligt tätade skorstenar ökar bland annat hälsorisken – rökgaser kan sippra ut genom otätheterna och sprida sig in i bostaden eller vindsutrymmen, vilket kan vara väldigt skadligt. Dessutom ökar brandrisken. Vid en soteld så sprider sig elden snabbt genom springor och otätheter vilket gör att branden blir svårare att släcka, snabbare växer och snabbare når boytor.

En dåligt tätad skorsten kan med andra ord inte hantera en soteld lika bra som en välfungerande skorsten kan. Tätning av skorsten bör därför vara prioriterat för den som använder en kamin eller öppen spis.

Genom oss kan du få offerter på vad det kostar att täta skorsten och metoden anpassas efter den typ av eldstad du har för att ge bästa tänkbara skorstenstätning.

Vad innebär en tät skorsten?

En tät skorsten är mycket viktigt för att du på ett effektivt och säkert sätt ska kunna leda ut rök ur huset när du eldar. Om du ska installera en kamin i huset så är en tät skorsten en förutsättning för att du ska kunna påbörja ditt arbete. Sotaren underkänner eller godkänner din skorsten efter att ha kontrollerat att skorstenen och rökkanalerna är täta.

Hur tätar man rökkanalerna? 

Det här är ett jobb som är möjligt att göra själv, men som inte rekommenderas om du inte har rätt kunskaper. Investera istället i din egen säkerhet och se till att låta en professionell sotare göra jobbet.

Beroende på vad problemet är så använder sig sotaren av olika metoder för att täta kanalerna, exempelvis genom så kallad glidgjutning, som innebär att en tätningsmassa fäst längs hela skorstenens insida genom en gummikon som dras upp med ett rep. 

Skicka in din offert redan idag

Om du har problem med din skorsten eller behöver se till att få den godkänd för att installera en kamin i huset, så kan du använda vår kostnadsfria offertförfrågningstjänst här på sidan, för att hitta professionella och prisvärda sotare som kan täta skorstenen.

Ta några minuter åt att fylla i formuläret så återkommer snart upp till fem olika firmor med sina offerter till dig.

Våra senaste förfrågningar

 • Oskar bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej,
  Jag skulle vilja ha offert på en besiktning/kontroll av skorsten och sotning vid behov. Vi har köpt ett landställe och detta är inte gjort dem senaste 2 åren.
 • Patrik bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej! Vår skorsten i stugan på Drivören 22, Ava har börjat ryka in. Tror att det läker mellan skorstenskanalen och ventilationskanalen. Skulle behöva hjälp att få detta åtgärdat. Önskar prisuppgift på ungefärlig kostnad för detta samt när i tid vi kan få det åtgärdat.
 • Erling bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Utsida vittra sönder mest åt väster samt ev
  Plåt skydd runt hela skorstenen
 • Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Besikta kaminen och skorstenen . Se så att den går att elda i.
 • Jimmy bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej
  Jag har funderingar på att sätta in en kamin, men då skorstenen inte använts på över 10 år så behöver den ju kollas och provtryckas innan. Vad skulle det kosta? Jag bor i Pålsboda och har en sk huv på skorstenen.
  Mvh /Jimmy
 • Vanco bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej!behöver sotning i min sommarstugas skorsten inte suktad på flera ärmen användganska lite de sista åren.eventuellt montera spiskassetter skalle behöva hjälp med detta...
 • Marie bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Ev köp av stuga. Besikta skorsten. Vallstanäsvägen
 • kerstin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  ska installera en kamin och behöver hjälp med det. i ett fritidshus.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.